Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

7o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ




ΤΕΧΝΙΚΉ ΕΚΘΕΣΗ


Το 7o δηµοτικό σχολείο Νίκαιας  αποτελείται από δυο κτίρια που το ένα είναι κατασκευασµένο στη δεκαετία του 1930 και το άλλο κατασκευάστηκε το 1964.

Λόγο της παλαιότητα; των κτιρίων παρουσιάζει βλάβες λόγω οξειδώσεως του σιδηρού οπλισµού στις µετώπες του προβόλου και στους περιµετρικούς µπροστινούς δοκούς . Αποτέλεσµα αυτών είναι το ράγισµα
του σκυροδέµατος και ο κίνδυνος αποκόλλησης
 κοµµατιών αυτού.

Παρουσιάζει επίσης έντονο πρόβληµα υγρασίας της οροφής του
δευτέρου ορόφου λόγω ότι το ένα κτίριο που είναι κατασκευασµένο πριν
του 1964 , η µόνωση που υπάρχει έχει πια λόγω χρόνου καταστραφεί.

Στο δεύτερο κτίριο δεν υπάρχει καθόλου στεγανοποίηση της ταράτσας
και θερµοµόνωση. Το αποτέλεσµα είναι να υπάρχει αυτή η έντονη
υγρασία και για αυτό το λόγο υπήρξε και η αποκόλληση του σοβά
οροφής σε τάξη του δευτέρου ορόφου.

Προτείνεται η άµεση επισκευή των βλαβών του οπλισµένου σκυροδέµατος µε ειδικά εποξιδεικα υλικά επισκευής σκυροδέµατος .
'Ελεγχος όλων των σηµείων που παρουσιάζεται φούσκωµα του σοβά λόγο υγρασίας και επισκευή αυτών.
Κατασκευή µόνωσης (υγροµόνωση-θερµοµόνωση) στην ταράτσα των
κτιρίων
                                                                               





Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

Ένα εξαιρετικό βιωματικό σεμινάριο με θέμα την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών, που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νικαίας και απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς και γονείς, παρακολουθήσαμε την Τρίτη 25-10-2011 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Νικαίας-Ρέντη.
Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νικαίας και μέλος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Πειραιά κ. Γιώργος Λουΐζος παίρνοντας πρώτος τον λόγο τόνισε την αναγκαιότητα πραγματοποίησης ασκήσεων ετοιμότητας στα σχολεία και απαίτησης από το Υπουργείο Παιδείας να γίνει νόμος η οδηγία για τις ασκήσεις ετοιμότητας, καθώς επίσης ζήτησε δέσμευση από τον παρευρισκόμενο Δήμαρχο κ. Γιώργο Ιωακειμίδη για την ενημέρωση των σχολείων από κλιμάκια του ΟΑΣΠ (Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας).
Ο κ. Νίκος Γουλόπουλος, υπεύθυνος Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, παρουσίασε μελέτες που δείχνουν ένα συσχετισμό ανάμεσα στους αδύναμους ηλιακούς κύκλους και την αύξηση δραστηριότητας μάγματος και ηφαιστείων και προαναγγέλλουν ηφαιστειακούς χειμώνες-παγετώνες, οι οποίοι – όπως τόνισε ο ίδιος – μπορούν να αποτραπούν με κατάλληλη εκ μέρους της ανθρωπότητας προετοιμασία με μια σειρά ενεργειών, όπως είναι η αποκέντρωση όλων των σημερινών «Βαβυλώνων» και η επιστροφή μας σε αυτάρκη χωριά, η αναδάσωση όλων των άδενδρων τόπων και αποδασωμένων πεδιάδων, ώστε να υπάρχει φαγητό και ξυλεία στην περίπτωση των χειρότερων σεναρίων.
Ο δήμαρχος κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, ως πολιτικός μηχανικός και με την ιδιότητά του ως επιστημονικού συνεργάτη στο Εργαστήριο Αντισεισμικής Τεχνολογίας του Ε.Μ.Π. και τακτικού μέλους της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε (Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας) μίλησε για την επικινδυνότητα των κτιρίων και την αδυναμία της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να κατασκευάσει ασφαλή κτίρια, αφού η μελέτη, ο σχεδιασμός και η κατασκευή προσκρούουν σε πολύ μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις.
Ο δε εκπρόσωπος της ΕΔΟΚ (Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κορυδαλλού) κ. Παντελής Καστρινάκης έδωσε οδηγίες για παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση σεισμού και για εκκενώσεις κτιρίων με ασφάλεια, χωρίς πανικό.
Το σεμινάριο παρακολούθησαν πολλοί διευθυντές σχολείων, δάσκαλοι και γονείς. Μεταξύ αυτών βρίσκονταν οι Διευθυντές Δημ. Σχ. Κορ/λού κ. Ι. Δόγιας και Δ. Κρατημένος και η εκπαιδευτικός-συνεργάτης της Φωνής κ. Μ. Ζουμπούλογλου

Μαρία Ν. Ταστσόγλου
ΣΚΟΥΛΗΚΙ