Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020





ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ.Ι. ΡΕΝΤΗ

                                                                                                                                                                     Νίκαια 14/9/2020

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες.

Η σημερινή εικόνα των σχολείων ήρθε να επιβεβαιώσει πλήρως τις ανησυχίες που είχαμε εκφράσει όλο το προηγούμενο διάστημα ως γονείς και να διαψεύσει τις προσδοκίες που ανερυθρίαστα προσπάθησε να καλλιεργήσει το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση.

Δυστυχώς, και στην πόλη τις τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα του αναμενόμενου και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Συγκεκριμένα:

1.     Σε αρκετά γυμνάσια και λύκεια ο αριθμός των μαθητών ανά αίθουσα έχει ανέλθει

αρκετά άνω των 25 ενώ και στα δημοτικά η κατάσταση δεν είναι καλύτερη, με τον μέσο όρο να κυμαίνεται ανάμεσα στα 22 και 23 παιδιά, πολύ πάνω από τα 15 που προτείνουν οι ειδικοί – επιδημιολόγοι για τις συνθήκες τις πανδημίας COVID-19.

2.     Τα εκπαιδευτικά κενά αποτελούν και φέτος ένα καθολικό πρόβλημα, σχεδόν στο σύνολο των σχολείων. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε πολλά γυμνάσια και λύκεια υπάρχουν κενά σε βασικές ειδικότητες (μαθηματικοί, φιλόλογοι, φυσικοί κλπ) ενώ ελάχιστα είναι τα ολοήμερα δημοτικά που θα μπορέσουν να λειτουργήσουν άμεσα, παρά τις εξαγγελίες τις Υπουργού και τις εκκλήσεις στους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους σε αυτά.

3.     Ακόμακαι οι μάσκες τις οποίες τόσο είχε διαφημίσει η κυβέρνηση αποδείχτηκαν ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα αφού έφτασαν στα σχολεία με μεγάλη καθυστέρηση, αντιστοιχούν μόλις μια ανά παιδί και ένα μεγάλο ποσοστό τις είναι ακατάλληλες λόγω του τεραστίου μεγέθους τους.

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε την κοροϊδία και δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να παίξει με την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας. 

Καλούμε τις Συλλόγους  να ενημερώνουν για τα προβλήματα των σχολείων  το σύνολο των γονέων – μελών τους, μέσα από  συνελεύσεις και άλλες μορφές και να πάρουν διεκδικητικές πρωτοβουλίες απέναντι τις υπεύθυνους.

Ευκαιρία για να ακουστεί η φωνή των γονιών είναι η συμμετοχή μας την Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη, ώρα: 18.30 στην Αθήνα (Προπύλαια), στο  μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, μαζί με τις εκπαιδευτικούς. 

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες θα αναπτύξει και η Ένωσή τις για τις οποίες θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των Συλλόγων.

 

ΤΟ ΔΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου