Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

 



ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

 

            Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Ρέντη εύχεται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς μία καλή σχολική χρονιά.

            Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκινά, μια χρονιά όμως τόσο διαφορετική, τόσο ιδιαίτερη για όλους μας, κυρίως όμως για τα παιδιά μας μιας και φέτος καλούνται να προσέλθουν στις αίθουσες με νέα δεδομένα και περιορισμούς.

            Ενώ η πανδημία συνεχίζεται το Υπουργείο Παιδείας άφησε να χαθεί πολύτιμο χρονικό διάστημα χωρίς να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στο φυσικό τους χώρο, το σχολείο.

            Το χρόνιο αίτημά μας για τμήματα με λιγότερους μαθητές για μια αξιοπρεπή εκπαιδευτική διαδικασία σήμερα λόγω της πανδημίας γίνεται ακόμα πιο επιβεβλημένο και είναι μονόδρομος.  Επίσης σήμερα φαίνονται ακόμη περισσότερο οι ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές και η ολιγωρία της πολιτείας που δεν μερίμνησε τα προηγούμενα χρόνια με αποτέλεσμα σε παλαιωμένα κτίρια και σε μικρές αίθουσες – με αλλαγή χρήσης – να στοιβάζονται μαθητές.  Επιπλέον άμεση ανάγκη για μόνιμους εκπαιδευτικούς που θα στελεχώσουν τα σχολεία με πλήρες ωράριο εργασίας και όχι με αναπληρωτές μεταφερόμενους από σχολείο σε σχολείο με δύο και τρεις αναθέσεις.  Μόνιμο βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες, νοσηλεύτριες, ψυχολόγοι, τραπεζοκόμοι, φύλακες) είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία κάθε σχολικής μονάδας.

            Με αυτά τα δεδομένα καλούμαστε να συνεργαστούμε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να παλέψουμε για ένα ασφαλέστερο και αντάξιο των προσδοκιών, των παιδιών μας, Δημόσιο Δωρεάν σχολείο.

            Στα χέρια των εκπαιδευτικών εμπιστευόμαστε ότι πιο πολύτιμο, τα παιδιά μας, εκείνοι με περισσή αγάπη και ευσυνειδησία καλούνται παρά τις αντιξοότητες να τους μεταλαμπαδεύσουν γνώσεις, ιδανικά και αξίες. 

            Οι γονείς από την πλευρά μας θα σταθούμε δίπλα στους εκπαιδευτικούς για να δημιουργήσουμε μαζί αυριανούς πολίτες με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και κοινωνική ευαισθησία βάζοντας έτσι τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο.

            Μέσα από τους Συλλόγους μας απαιτείται να δυναμώσουμε τον αγώνα μας και να εντείνουμε τις πιέσεις μας προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να κατακτήσουμε ότι αξίζει στα παιδιά μας. 

-         ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ

-         ΜΟΝΙΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

-         ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

-         ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

 

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ

 

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

 

                                                                                                      Το Δ.Σ.

                             ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου