Κυριακή 3 Απριλίου 2011

«Κοπτοραπτική» στα νέα βιβλία του Λυκείου

Δεν αναγνωρίζονται τα προγράμματα από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

«Κοπτοραπτική» στα νέα βιβλία του Λυκείου
Νόθο το Νέο Λύκειο, ενώ στον αέρα είναι και το σχέδιο για το Δημοτικό και το Γυμνάσιο, καθώς δεν τα αναγνωρίζει ο μοναδικός φορέας που νομιμοποιείται να καταρτίζει αναλυτικά και ωρολόγια προγράμματα στην ελληνική Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Παράλληλα η εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» δημοσιεύει ότι σχεδιάζεται μεγάλης έκτασης επιχείρηση «κοπτοραπτικής» στα σημερινά βιβλία του Λυκείου, προκειμένου να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα από τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Μάλιστα, στην περίπτωση του βιβλίου της Φυσικής της Α΄Λυκείου στο οποίο θέλουν να ράψουν ύλη από το βιβλίο της Β' Λυκείου, δημιουργήθηκε εμπλοκή με τα ονόματα των συγγραφέων.

Το πρόβλημα με τα ονόματα ήταν το μοναδικό για το οποίο ερωτήθηκε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί για τη λύση του δηλώνοντας ότι διαφωνεί με την όλη διαδικασία αλλά και με την αλλαγή στην ύλη της Φυσικής της Α' Λυκείου.

Το βιβλίο Βιολογίας που προορίζεται για την Α’ τάξη του Νέου Λυκείου, διδασκόταν στη θετική κατεύθυνση της Β’ Λυκείου, το 1998.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου