Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ 
ΝΙΚΑΙΑΣ - Α.Ι.ΡΕΝΤΗ Μαγνησίας 50 ΝΙΚΑΙΑ τηλ 210 4924552 e-mail esgnikaias@gmail.com

Έκτακτο δελτίο: «Για τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων»

Η κυβέρνηση προχωρά σε νέες συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα, σηματοδοτώντας νέα επίθεση στο δικαίωμα των παιδιών του μας να μορφώνονται. 
Ανάμεσα στα σχολεία που συγχωνεύονται είναι και τέσσερα Δημοτικά Σχολεία στη Νίκαια, συγκεκριμένα: 
-τα 9ο και 19ο Δημοτικά Σχολεία που γίνονται 9ο Δημοτικό Σχολείο και προβλέπεται να είναι 12θέσιο, χάνοντας δηλαδή 3 οργανικές θέσεις (αφού και τα δυο σχολεία είχαν μαζί 15 οργανικές θέσεις). Με αυτό τον τρόπο επί της ουσίας αποχαρακτηρίζεται και το 19ο Δημοτικό Σχολείο που ο κοκκινιώτικος λαός το περιμένει από τον Σεπτέμβρη του 2013 και ο δήμαρχος Νίκαιας Γ.Ιωακειμίδης υποσχέθηκε ότι θα είναι έτοιμο μέσα στη σχολική χρονιά που τώρα πια τελειώνει…Και το ερώτημα που προκύπτει είναι: τι θα γίνει αυτό το σχολείο; 
-τα 10ο και 22ο Δημοτικά Σχολεία που γίνονται 10ο Δημοτικό Σχολείο και προβλέπεται να είναι 16θέσιο, χάνοντας δηλαδή 2 οργανικές θέσεις (αφού και τα δυο σχολεία είχαν μαζί 18 οργανικές θέσεις).
Δεν θα αφήσουμε να περάσει και να υλοποιηθεί αυτή η απόφαση, γιατί:
* Σημαίνει επιπλέον υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με αρνητικές συνέπειες στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών. 
Θυμίζουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας ζητά να υπολογίζονται οι τάξεις με βάση τον αριθμό των 25 μαθητών, ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει να μάθει πόσοι μαθητές χωράνε σε κάθε τάξη με το κριτήριο το 1,5 τετραγωνικό μέτρο ανά μαθητή Δημοτικού!
* Μπορεί να φέρει νέους κινδύνους ασθενειών σε μια περίοδο που η πρόσβαση στις δομές της υγείας δυσκολεύει. Θυμίζουμε την εντολή από τους αρμόδιους φορείς για τουλάχιστον 2 τμ ανά μαθητή που έμπαινε την περίοδο της όξυνσης της γρίπης Η1Ν1…Θυμίζουμε ότι ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων όριζε ως ελάχιστη απαίτηση για την αντισεισμική θωράκιση της σχολικής κοινότητας τα 2 τμ!
* Θα φέρει περισσότερα ατυχήματα για τους μαθητές λόγω έλλειψης χώρου. 
* Ταυτόχρονα θα χαθούν χιλιάδες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:
-Να μην γίνει καμία συγχώνευση σχολείου.
-Να ολοκληρωθεί άμεσα και να μην αποχαρακτηριστεί το 19ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας.
-Σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.
-Τα τμήματα να καθορίζονται με βάση τον αριθμό 15 ανά δάσκαλο για τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού (Α και Β) και 20 ανά δάσκαλο για τις μεγαλύτερες.

Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί, δεν είναι μήλα για να τα βάλουν σε τελάρα! 
Είναι ανθρώπινες ψυχές με φιλίες, ανάγκες και δικαιώματα! 
-Καλούμε όλους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, ιδιαίτερα των σχολείων που συγχωνεύονται να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσει η Ένωση Γονέων Νίκαιας-Ρέντη και οι σύλλογοι των σχολείων.
-Και με την ευκαιρία των εκλογών, με το όπλο της ψήφου να καταδικάσουν την πολιτική που ρημάζει τις ζωές μας και τη μόρφωση των παιδιών μας.

ΌΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΜΑΗ  ΩΡΑ 6.00 ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ.

Όλοι στον αγώνα για τη μόρφωση 
και τη ζωή των παιδιών μας!

Νίκαια 15 Μάη 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου