Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ



ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ - Α.Ι.ΡΕΝΤΗ
Μαγνησίας 50 ΝΙΚΑΙΑ    τηλ 210 4924552    e-mail esgnikaias@gmail.com, esgnikaias.blogspot.gr



ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ
Συνεχίζουμε και φέτος την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν τέσσερα χρόνια για παροχή ενισχυτικής διδασκαλίας στους μαθητές της Β΄και Γ΄Λυκείου στα βασικά μαθήματα γενικής παιδείας και προσανατολισμού.
Δυστυχώς, ακόμη μια σχολική χρονιά ξεκινά με τα κοινωνικά προβλήματα της ανεργίας και της φτώχειας να εντείνονται και την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις βιβλίων και καθηγητών στην εκπαίδευση να οξύνουν τα μαθησιακά προβλήματα, κι ενώ η «πρόσθετη διδακτική στήριξη» που υποσχέθηκε να επαναφέρει το Υπουργείο Παιδείας δεν φαίνεται πιθανό να λειτουργήσει στις συνθήκες ενός ακόμη ασφυκτικού για την παιδεία και την κοινωνία μνημονίου. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς καλούνται και πάλι μόνοι τους να αντιμετωπίσουν την κρίση.
Εμείς, οι εθελοντές καθηγητές και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Ρέντη, επιμένουμε ως ενεργοί πολίτες τόσο με τους αγώνες μας ενάντια στα άδικα οικονομικά μέτρα όσο και με την παιδαγωγική μας δράση, και στα πλαίσια του Σχολείου Αλληλεγγύης, να παλέψουμε ενάντια στον κοινωνικό και μορφωτικό αποκλεισμό οργανώνοντας και φέτος μαθήματα για τους μαθητές της Β΄και Γ΄Λυκείου.
Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να απαντήσει στις μαθησιακές ανάγκες των παιδιών αλλά και να δημιουργήσει μια κοινότητα αλληλεγγύης και αλληλοστήριξης εκπαιδευτικών-γονέων-μαθητών ώστε να μη νιώθει κανείς μόνος του στην κρίση. Η κοινότητα αυτή λειτουργεί στη βάση της αμοιβαίας συμμετοχής και έμπρακτης συνεργασίας καθηγητών-γονέων-μαθητών. Στηρίζεται στην εθελοντική συμμετοχή όλων, στην ισότιμη και συνεπή προσφορά χρόνου από τους συμμετέχοντες: καθηγητές και μαθητές, και τους γονείς στη γραμματειακή υποστήριξη και φύλαξη του σχολείου. Λειτουργεί σε πνεύμα άμεσης δημοκρατίας με σταθερές ανά δίμηνο συνελεύσεις όλων των μελών όπου τα προβλήματα συζητούνται και αναζητούνται συλλογικές λύσεις ενώ επιδιώκει παράλληλα και την κοινωνική συνειδητοποίηση και την πραγματοποίηση και άλλων κοινωνικών και μορφωτικών δράσεων των μελών της.
Η αλληλεγγύη και η συλλογική δράση είναι μονόδρομος για την επιβίωση της κοινωνίας. Αρνούμαστε να πληρώνουμε για τα κοινωνικά αγαθά, όπως η παιδεία, και ως σχολείο αλληλεγγύης διεκδικούμε την ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση και τη συλλογική ευθύνη της κοινωνίας να παρέχει ποιοτική εκπαίδευση σε όλους με ίσους όρους. Απαιτούμε την άμεση έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας στο δημόσιο σχολείο και μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των κενών της δημόσιας εκπαίδευσης.
Το Σχολείο Αλληλεγγύης θα λειτουργήσει, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, στο 11ο Γυμνάσιο Νίκαιας( Πέτρου Ράλλη 182 –Ηράκλειτος), που μας παραχωρεί ο Δήμος Νίκαιας-Ρέντη, όπως και τον τεχνικό εξοπλισμό. Τα μαθήματα θα γίνονται απογευματινές ώρες, τις εργάσιμες μέρες της εβδομάδας.
Οι εγγραφές στο Σχολείο Αλληλεγγύης γίνονται τις καθημερινές από 7/9 έως 25/9 στα γραφεία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη (Μαγνησίας 50 Νίκαια -πίσω από το ΚΕΠ), από τις 18:00 έως 20:00. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6976275580 - 6947569906. Η πρώτη συνέλευση θα γίνει στο σχολείο την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, 7μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου