Κυριακή 10 Μαρτίου 2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 4/3/2013 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη σύσκεψη με εκπροσώπους των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων των Δημοτικών Σχολείων της Νίκαιας μετά από κοινή πρόσκληση του Δ.Σ. της Ένωσης και του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νίκαιας.

Έγινε γόνιμη ενημέρωση - συζήτηση γύρω από τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου (υποχρηματοδότηση, κενά εκπαιδευτικών, υποσιτισμός μαθητών κ.ά.), καθώς και για τα νέα μέτρα που έρχονται και απειλούν με διάλυση την δημόσια δωρεάν παιδεία (συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολικών μονάδων, συμπτύξεις τμημάτων, κατάργηση της δωρεάν διανομής βιβλίων, δραστικός περιορισμός σε προσλήψεις αναπληρωτών, αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση των σχολείων, αξιολόγηση - απολύσεις εκπαιδευτικών).

Στη συνάντηση αυτή συμφωνήθηκαν τα παρακάτω:

ü  Τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων σε συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων σε κάθε σχολείο ή συγκρότημα σχολείων να οργανώσουν κοινές συνελεύσεις - συγκεντρώσεις γονέων και εκπαιδευτικών το αμέσως προσεχές διάστημα και οι οποίες θα ολοκληρωθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απρίλη. Σκοπός είναι να γίνει όσο το δυνατόν πιο πλατιά συζήτηση και ενημέρωση γύρω από τα προβλήματα και τα νέα μέτρα που σχεδιάζονται και πλήττουν καίρια τόσο το δικαίωμα των παιδιών μας στο δημόσιο δωρεάν σχολείο, καθώς και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

ü  Με την ολοκλήρωση των συνελεύσεων αυτών να πραγματοποιηθεί νέα κοινή σύσκεψη για να αποτιμηθεί η όλη προσπάθεια και να προγραμματιστεί η διοργάνωση ενός συλλαλητηρίου για την Παιδεία στην πόλη μας.

ü  Να ανοίξει το ζήτημα της Δημόσιας Παιδείας στους μαζικούς φορείς και τα σωματεία του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη για τη δημιουργία ενός μετώπου υπεράσπισης της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας. Ενός μετώπου αντίστασης στις πολιτικές που καταστρέφουν την εκπαίδευση, εξανδραποδίζουν τους εκπαιδευτικούς και υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας.

Τέλος, καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους τις συνελεύσεις και τις όποιες κινητοποιήσεις αποφασιστούν.







ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Π.Ε. ΝΙΚΑΙΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου