Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Απόφαση-ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Γονέων Νίκαιας-Ρέντη για τις διαδικασίες της λεγόμενης αξιολόγησης στα σχολεία που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση.

Η παρακάτω απόφαση να συζητηθεί και να τεθεί προς ψήφιση στα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων σε κάθε σχολείο και αντίστοιχα να δοθεί στους Συλλόγους Διδασκόντων.

Όλοι εμείς, οι γονείς που αγωνιούμε για το μέλλον των παιδιών μας, τη μόρφωσή τους, τη δυνατότητα που θα έχουν αύριο να εργάζονται με δικαιώματα.
Όλοι εμείς που έχουμε δεχτεί τις συνέπειες μιας βαθιά αντιδραστικής πολιτικής σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.
Δηλώνουμε ότι έχουμε ανάγκη από ένα σχολείο, αναβαθμισμένο, δημόσιο και δωρεάν. Με εκπαιδευτικούς που δεν θα φοβούνται να πουν την αλήθεια στα παιδιά μας, με εκπαιδευτικούς που θα είναι δίπλα μας στον αγώνα μας για μόρφωση, στην έγνοια μας για καλύτερη παιδεία.
Η αξιολόγηση που φέρνει η κυβέρνηση, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα ικανοποιήσει.
Αν αυτό θέλανε θα έδιναν τα 3,5 εκ. €, που έχει στοιχίσει η αξιολόγηση μέχρι σήμερα, για κτήρια που δεν στάζουν και δεν κλείνουν στην πρώτη παγωνιά, για να σιτιστούν οι φτωχοί μαθητές, για εμβόλια και για την ασφαλή τους μεταφορά.
Θα έστελναν τους 2.000 αξιολογητές να κάνουν μάθημα και όχι να μας κουνάνε το δάκτυλο ότι εμείς φταίμε για τα χάλια της παιδείας.
Η αξιολόγηση είναι κομμάτι του «νέου σχολείου» που θα υποβαθμίσει παραπέρα τη μόρφωση που λαμβάνουν τα παιδιά μας. Βάζει τα σχολεία να ανταγωνίζονται το ένα το άλλο, ανοίγει τις πόρτες διάπλατα να μπουν στο σχολείο έμποροι και φιλάνθρωποι.
Η αξιολόγησή τους θα γίνει με κριτήρια που είναι αντίθετα στις δικές μας ανάγκες. Κρίνουν αν είναι καλό ένα σχολείο με βάση το αν οι γονείς δίνουν χρήματα από την τσέπη τους, αν θα υπακούει και θα εκτελεί τις εντολές της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εκπαιδευτικών για να μην περάσει η λεγόμενη αξιολόγηση. Έχουμε κοινό αντίπαλο, κοινές ανάγκες, κοινά οράματα. Μας ενώνει η αγωνία για το μέλλον των παιδιών μας, των μαθητών.
Γι’ αυτό το λόγο δεν παίρνουμε μέρος σε επιτροπές αξιολόγησης.

Νίκαια 5 Μάρτη 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου