Τρίτη 12 Μαΐου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΈΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ- ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ  ΤΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Το ΥΠΑΙΘ έχοντας το μαχαίρι και το πεπόνι κόβει και ράβει στα μέτρα του κάθε οδηγία των ειδικών, καταστρατηγώντας την ασφάλεια και την ελευθερία εκπαιδευτικών και μαθητών.

Τα επτά τετραγωνικά μέτρα ανά μαθητή που όρισε αρχικά ο ΕΟΔΥ με ένα μαγικό τρόπο το ΥΠΑΙΘ τα μετέτρεψε σε 1,5 μέτρο απόσταση.
Στο σχέδιο νόμου φρόντισε να αυξήσει τον αριθμό των μαθητών στην πρωτοβάθμια από 24 σε 26 μαθητές ανά τμήμα, ενώ όλοι γνωρίζουμε πόσο μεγάλες είναι οι σχολικές αίθουσες.
Τώρα, προσπαθώντας να φιμώσει εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, έφερε εσπευσμένα τροπολογία που προβλέπει την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων μέσα από τις σχολικές αίθουσες.
Μάλιστα, επικαλέστηκε η κυρία Υπουργός την συγκατάθεση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, μόνο που κάτι τέτοιο δεν δόθηκε στη δημοσιότητα και πραγματικά θα θέλαμε να ξέρουμε ακριβώς τι ορίζει και με ποιον τρόπο.
Σε καμία περίπτωση αυτό δεν έχει σχέση με την σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση που μέχρι τώρα γινόταν, με τις όποιες
δυσκολίες παρουσιάστηκαν αλλά κάποιες ξεπεράστηκαν, με την επιμονή και την προσπάθεια των εκπαιδευτικών από την μία και την ανταπόκριση και την συνεργασία γονέων και μαθητών από την άλλη.
Θεωρούμε την παραπάνω τροπολογία αντισυνταγματική και άκρως επικίνδυνη και σε καμία περίπτωση δεν συναινούμε τα παιδιά μας να γίνουν ‘’βορά’’ ίσως κάποιων επιτήδειων χάκερς, προκειμένου το Υπουργείο να προβεί σε ένα ακόμη σόου.
Καλούμε όλους τους γονείς να μην επιτρέψουν να γίνουν τα παιδιά μας αντικείμενο εκμετάλλευσης και κομπάρσοι σε μία
κακοστημένη και κακόγουστη παράσταση που ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος  Σατολιάς Πέτρος
Η Γενική Γραμματέας  Χατόγλου Δάφνη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου