Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΤΕΤΑΡΤΗ 9/03/11 στις 4μμ,

ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ !
                ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ !
Αγαπητοί γονείς,
  Αυτό που περιμέναμε και σε αρκετούς φαινόταν σχεδόν απίθανο, συνέβη. Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προχτές προχώρησε σε πρόταση για την κατάργηση του 28ου Δημοτικού σχολείου Νίκαιας , που συστεγάζεται μαζί με το 12ο και 17ο Δημοτικά στο συγκρότημα σχολείων, τα επονομαζόμενα << πέτρινα>> στην Π. Ράλλη. Επίσης προτείνει την συγχώνευση του 4ου και 8ου Γυμνασίου.  Ταυτόχρονα προτείνει την συγχώνευση- κατάργηση μιας σειράς σχολείων στην ευρύτερη περιφέρεια του Πειραιά, 5 σχολεία στον Κορυδαλλό, 4 στο Κερατσίνι, 7 στο Δήμο Πειραιά.
   Μετά την μεγάλη μείωση στην χρηματοδότηση των σχολείων, την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, τον μη διορισμό 30 δασκάλων ειδικοτήτων στο ολοήμερο, το σταμάτημα της μεταφοράς των μαθητών στα αθλητικά γυμνάσια και ουσιαστικά το κλείσιμο των αθλητικών τμημάτων, έρχεται η κατάργηση-συγχώνευση σχολείων. Είναι φανερό ότι η προσπάθεια να αλλάξει ο χαρακτήρας της δημόσιας εκπαίδευσης δεν έχει τελειώσει ακόμα. Θύματά του, τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας που καλείται  να βάζει  συνεχώς το χέρι στην τσέπη αλλά και να παίρνουν μόρφωση από το σχολείο της <<αγοράς>>. Με αυξημένες δεξιότητες αλλά χωρίς γνώσεις, αφού τα αυριανά σχολεία των διαφόρων ταχυτήτων θα καθορίζουν την ποιότητά τους οι Δήμοι, οι τοπικές επιχειρήσεις και οι γονείς, ανάλογα με την αξιολόγηση και τις ιδιαιτερότητες τις τοπικής κοινωνίας.    Δεν τους έφταναν οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, οι αύξηση των φόρων, τα δάνεια στις τράπεζες και τα προνόμια στο κεφάλαιο για να αυξάνει την κερδοφορία του ακόμα περισσότερο και σε συνθήκες κρίσης, φτιάχνουν νόμους για να καθορίζουν το κατώτατο μεροκάματο σε 16 χρονών παιδιά, προχωρούν σε επίθεση στο σχολείο γιατί θέλουν τους αυριανούς εργαζόμενους, τα παιδιά μας, εύκολη πειθήνια λεία εκμετάλλευσης .


Μπορούμε   να τους σταματήσουμε !
 Όλοι την ΤΕΤΑΡΤΗ 9/03/11 στις 4μμ,στην πορεία που διοργανώνεται από τους συλλόγους 12ου 17ου 28ου, από την Ένωση συλλόγων Νίκαιας και από τον σύλλογο εκπαιδευτικών Νίκαιας, από τα πέτρινα στην πλ. Αγίου Νικολάου.
                                                                                            6/3/11     ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου