Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ- ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ ΤΑ 18 ΕΤΩΝ
Αγαπητοί γονείς, δημότες της Νίκαιας, ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙΤΕ ΜΑΣ!
    Εμείς οι γονείς που βλέπουμε τι είδους γνώση παίρνουν τα παιδιά μας σήμερα, θέλουμε ένα σχολείο που θα τους παρέχει ολόπλευρη γνώση και δεν θα αναπτύσσει μόνο δεξιότητες, χρήση computer και ξένη γλώσσα από την 1η δημοτικού πριν να μάθουν καλά-καλά την γλώσσα μας. Θέλουμε σχολείο που να μπορεί στην τάξη ο δάσκαλος να σκύβει σε κάθε παιδί που έχει δυσκολία μάθησης, και αυτό δεν μπορεί να γίνει σε τμήματα των 25και 30 μαθητών. Στο <<νέο σχολείο>> οι ώρες διδασκαλίας υπερβαίνουν το 35ωρο εβδομαδιαίως στο δημοτικό. Τα παιδιά μας καλούνται να τα βγάλουν πέρα με 11 μαθήματα στην ηλικία των  6,7,8 ετών, ενώ τα 11χρονα και τα 12χρονα με 15 μαθήματα.
 Για αυτό το λόγο το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο αρχικά απέρριψε αυτό το πρόγραμμα, αλλά στη συνέχεια υποχρεώθηκε να το υιοθετήσει με την επισήμανση, ότι δεν έχει δικαίωμα να κρίνει τις κυβερνητικές αποφάσεις. Έτσι οι οδηγίες του είναι για 15 μαθητές στην Α΄ και Β΄ δημοτικού, ενώ για τις υπόλοιπες 20 μαθητές.
   Θέλουμε σχολείο με επαρκή χρηματοδότηση από την πολιτεία, και να μην βάζουμε το χέρι στην τσέπη οι γονείς ούτε να αναζητάμε χορηγούς- επιχειρήσεις για τα απαραίτητα. Σχολείο με αυξημένες τάξεις ένταξης και δημιουργία ειδικών σχολείων σε κάθε δήμο.
Βροντοφωνάζουμε, κρατήστε την κρίση σας μακριά από την μόρφωση και το μέλλον των παιδιών μας.
     Θέλουμε σχολείο που δεν θα έχει κακοπληρωμένους εκπαιδευτικούς, αναπληρωτές, που θα κάνουν delivery μάθημα από σχολείο σε σχολείο. Θέλουμε τα βιβλία να είναι υπόθεση της πολιτείας χρηματοδοτούμενα από αυτήν και όχι από προγράμματα ΕΣΠΑ που σε λίγο τελειώνουν και τι θα γίνει τότε; Με μειωμένη χρηματοδότηση της παιδείας κατά 21%, με μείωση κατά 60% πέρσι των χρημάτων για τις σχολικές επιτροπές, καταλαβαίνουμε πως θα είναι τα σχολεία σε 2-3 χρόνια.
  ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΛΕΜΕ                                                                                                    -ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ- ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ. – ΤΩΡΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.
  
Σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων                          -Ένωση συλλόγων γονέων Νίκαιας
28ου δημοτικού σχολείου                                    - Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Νίκαιας             
4ου γυμνασίου                                                       - Δήμος Νίκαιας-Ρέντη        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου